Batman Gece Görünümü Batman Batman - HasanKeyf
Dr.İhsan BODAKÇİ
Batman İl Sağlık Müdürü
BEBEK ÖLÜMLERİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI YAPILDI - 21.12.2016

Ülkelerin gelişmişlik ölçütleri arasında yer alan anne ve bebek ölüm oranlarının düşürülmesine yönelik Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen Bebek Ölümleri Önleme ve İzleme Değerlendirme Programı kapsamında ilimizde yürütülen Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Komisyonu çalışmaları doğrultusunda ilimizin ölen bebekleri incelendiğinde ortaya çıkan aksaklıkların çözümü için Kurumlar arası işbirliği gerekliliği sonucuna varılmıştır. Bebek Ölümleri oranlarımızın Türkiye ortalaması ve altına çekebilmek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce yapılan çalıştayda İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan BODAKÇI, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin ACAR, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan PAMUKÇU, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,  Özel Hastaneler, Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları,  Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile 21.12.2016 tarihinde saat 14:00 da 112 Eğitim Salonunda Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı yapılmıştır.

Çalıştay gündeminde sezaryen doğumlarının azaltılması, annelere, gebe kadınlara ve yeni doğan bebeklere hizmet sunan sağlık personelinin kapasitesinin geliştirilmesi, Gebe ve bebek takibinde 1. Ve 2. Basamak sağlık hizmetlerinin koordinasyonunda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri, Prematüre doğum nedenlerinin tespiti ve çözüm önerileri, Bebek ölümlerinin nedenleri arasında yer alan Sepsis’in azaltılmasına yönelik çözüm önerileri tartışılmıştır.

Tüm Duyurulara Gitmek İçin Tıklayınız
İletişim Bilgileri Adres: Kültür Mahallesi Üniversite Caddesi E- Mail: batman@saglik.gov.tr | Tel:0 (488) 2139075
Fax:0 (488) 2149796 Batman
Online :  38 Bugün Toplam:  7 Dün Toplam :  22 Genel Toplam :  26904